Sunteti ingrijorat de siguranta bunurilor dumneavoastra de valoare? Cautati cel mai sigur loc pentru a le depozita si pentru a avea o liniste sufleteasca totala? Este posibil ca dulapurile metalice (cunoscute si sub numele de fisete sau vestiare) sa fie solutia pe care o cautati. Un astfel de produs este in general, un loc pentru depozitare, prevazut cu compartimente si un sistem de inchidere – fiind utilizat pentru pastrarea in siguranta a bunurilor in diferite locuri. Practic, este o piesa de mobilier indispensabila, utila in diverse locuri, insa de cele mai multe ori o veti intalni prin vestiarele salilor de sport sau ale scolilor, in garaje , spitale sau fabrici. Nu stiu cum sunteti Dvs, dar mie personal, atunci cand ma intereseaza un produs, imi place sa-i descopar partile negative – acestea imi spun mai multe lucruri relevante despre produs si utilitatea lui decat majoritatea lucrurilor pozitive pe care – haideti sa fim sinceri – le putem gasi pe orice pagina de vanzare. Asadar, haideti sa vedem care sunt partile negative, sau dezavantajele dulapurilor metalice:
- Modele si culori limitate: Foarte putini producatori si furnizori ofera o varietate in ceea ce priveste modelul si culoarea acestor produse. In general nu veti gasi foarte multi producatori care sa creeze dulapuri metalice elegante si in culori diverse, astfel incat sa cumparati un model asortat cu mobilierul dumneavoastra deja existent.
Concluzie: Daca nu cumva planuiti sa va decorati livingul cu un dulap metalic, nu e un minus prea mare.
- Usor deformabil: Desi un dulap metalic este destul de robust, asta nu inseamna ca metalul respectiv nu poate fi deformat. Otelul de fapt se deformeaza foarte usor, daca este supus unei lovituri puternice. Aceste indoituri vor reduce rezistenta dulapului, dandu-i in acelasi timp si un aspect neplacut. Fiind dificil de reparat pe cont propriu, va necesita cheltuieli destul de ridicate si unelte specifice pentru a putea fi indreptat.
Concluzie: Daca aveti minimum de grija, nu veti avea probleme de acest gen.
- Enervant: Daca un dulap metalic este folosit intr-un spatiu ingust si prin lovire produce sunete neplacute, atunci ar putea parea pentru vizitatori de-a dreptul enervant. Usa confectionata din metal si balamalele greoaie sunt extrem de incomode atunci cand sunt deschise. Aceasta probabil ca nu va fi o problema pentru spatiile generoase de depozitare, dar poate deveni un inconvenient daca locul este redus, iar prin deschiderea usilor se va limita considerabil calea de acces din incaperea respectiva. Puteti reduce cu usurinta nivelul de zgomot si scartaieturile prin ungerea periodica a usilor si a balamalelor.
Concluzie: Plasati dulapul intr-un loc cu spatiu suficient si acordati-I un minim de intretinere pentru a evita aceasta problema.
- Ruginirea: In ciuda faptului ca foarte multe dulapuri metalice sunt vopsite sau galvanizate – pentru a evita ruginirea, exista mereu probabilitate ca dulapul sa se corodeze daca stratul de acoperire dispare. Acest lucru devine si mai accentuat daca este amplasat aproape de apa sau intr-un mediu cu umiditate ridicata.
Concluzie: Nu plasati dulapul pe plaja sau intr-o piscina (: )) si verificati-l periodic pentru a va asigura ca nu rugineste.
Per ansamblu, un dulap de depozitare metalic poate fi o investitie foarte buna daca doriti un produs rezistent in timp, cu diferite sisteme de securitate, si care nu este afectat de caldura sau substante chimice, atata timp cat ii cunoasteti si partile mai slabe (negative) si le aveti in vedere. Este functional si util pentru a stoca diferite obiecte grele, de forme si dimensiuni variate.