La fel ca si alte tipuri de investitii, investitiile imobiliare au multe forme si dimensiuni.In lumea investitiilor imobiliare rezidentiale, lucrurile tind sa se reduca oarecum pur si simplu in doua categorii – chirii pe termen lung si inchirieri in regim hotelier. In decursul acestui articol, vom defini inchirierea in regim hotelier drepte orice locuinta sau proprietate care este inchiriata pentru 90 de zile sau mai putin, si chiriile pe termen lung ca acelea care au de obicei un chirias cu un contract de minim sase luni sau mai mult.
Ca aproape orice forma de investitie, atat regimul hotelier, cat si chiriile pe termen lung au avantajele si dezavantajele lor. Puteti alege ce tip de imobil rezidential sa aveti ca parte a portofoliului dvs. in functie de nivelul de confort si de asteptarile dvs.
Decizia de a investi in proprietati imobiliare rezidentiale pe termen scurt sau lung variaza de la o persoana la alta, ca decizia de a investi in fonduri mutuale – in general vazute ca investitii mai sigure, cu o crestere mai lenta – fata de titlurile individuale care pot avea o o balanta risc/recompensa mai mare.
Avantajele unei chirii pe termen lung
Desi este decizia fiecarui investitor daca sa se orienteze spre inchirieri in regim hotelier Pitesti sau pe termen lung, acestea din urma prezinta unele avantaje distincte.
Iata cateva avantaje ale investitiei in inchirieri pe termen lung in comparatie cu regimul hotelier:
Management mai usor
Inchirierile pe termen lung necesita mai putina atentie, astfel incat gestionarea proprietatii necesita mai putin timp si efort, indiferent daca va gestionati singur proprietatea, sau angajati o firma specializata. In plus, schimbarea mai putin frecventa a chiriasilor inseamna taxe mai mici asociate cu managementul, mai putini bani cheltuiti pe publicitate pentru a mentine unitatea ocupata, si mai putina munca asociata proprietatii.
Venituri consistente
Inchirierile mai lungi, de obicei anuale, inseamna mai putine sanse ca proprietatea dvs. sa ramana neocupata si sa nu genereze venituri. In plus, sezonalitatea si conditiile pietei au un efect mult mai mic asupra gradului de ocupare al unitatii de cazare, conform platformei www.regimhotelier.net.
Mai putina intretinere
De obicei, in cazul chiriilor pe termen lung, o parte din intretinerea obisnuita a proprietatii va fi responsabilitatea chiriasului. Elemente precum curatarea regulata, inlocuirea becurilor, controlul daunatorilor si poate chiar intretinerea gazonului revin chiriasului.
Taxe de administrare mai mici
Adunarea chirieri, intretinerea si publicitatea costa bani, asa ca inchirierile pe termen lung implica aproape intotdeauna taxe de administrare a proprietatii mult mai mici decat inchirierile pe termen scurt.